• Big Story

    Άρθρο παρέμβαση: Τα “καλά” παιδιά των ΕΛΤΑ και η φίλτατη κ. Ράνια Αικατερινάρη (και οι καλές σχέσεις που έχει … με εισαγγελείς και ανακριτές) 

    Ράνια Αικατερινάρη. Διευθύνουσα Σύμβουλος Υπερταμείου


    Ποιος διόρισε τα “καλά”  παιδιά στα ΕΛΤΑ. Δηλαδή την πρόεδρο κ. Σταυράκη και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Ζαρολιάγκη. H απάντηση είναι ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Ποιος όμως είναι ο βασικός μέτοχος των ΕΛΤΑ; Η απλή απάντηση είναι το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων στο οποίο επικεφαλής είναι η κ. Ράνια Αικατερινάρη. 

    Γιατί δεν έχει  ακόμα απολυθεί η διοίκηση των ΕΛΤΑ μετά τα κόλπα με την ΔΕΗ που παρακρατούσαν τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών και δεν  τα έδιναν στα ΔΕΗ , ουδείς είναι σε θέση να απαντήσει. 

    Το ερώτημα είναι τι κάνει η ίδια η κ. Αικατερινάρη  μπροστά σε αυτό το νέο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και τώρα ασχολείται η δικαιοσύνη. 

    Η απάντηση είναι, το απόλυτο τίποτα. Τους κρατάει στις θέσεις τους. 

    Προφανώς για να παραμένουν στην θέση τους τα δυο αυτά κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης και ειδικά ο διευθύνων σύμβουλος σημαίνει ότι η κ. Αικατερινάρη συμφωνεί με τις πρακτικές που έχουν εφαρμόσει στα ΕΛΤΑ.  Η ίσως και να είναι φίλοι της. 

    Τα κακουργήματα 

    Η κ. Αικατερινάρη όμως έχει ένα πρόβλημα. Έχει στενές σχέσεις με την δικαιοσύνη με εισαγγελείς και ανακριτές.   

    Ειδικότερα ήταν κατηγορούμενη μεταξύ άλλων για την υπόθεση της παράνομης δανειοδότησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τη ΔΕΗ όταν η κα Αικατερινάρη ήταν Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας. Ταυτόχρονα της έχει ασκηθεί δίωξη μαζί με άλλα πέντε πρώην στελεχών της ΔΕΗ σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού για ζημία που, σύμφωνα με την δικογραφία ανέρχεται σε 74,435 εκατ ευρώ! 

    Η δίωξη αφορούσε  στην υπόθεση του «ναυαγίου» της κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο όπου σημειώθηκε σειρά απίστευτων γεγονότων.  

    Προφανώς είναι η αγαπημένη εισαγγελέων και ανακριτών. Όπου την βρουν της ασκούν και μια δίωξη. Και έως τώρα την έχουν βρει σε δυο υποθέσεις.

    Είναι σαφές ότι η επικεφαλής του Υπερταμείου έχει αργήσει να κινηθεί και να λάβει αποφάσεις για την διοίκηση των ΕΛΤΑ. Αυτό σημαίνει ότι επικροτεί τις πρακτικές της διοίκησης και δη του διευθύνοντος συμβούλου που φέρει την συνολική ευθύνη της εταιρίας.

    Προφανώς ως προισταμένη αρχή των ΕΛΤΑ, οι εισαγγελείς θα καλέσουν και πάλι την κ. Ράνια Αικατερινάρη για να εξηγήσει τι συμβαίνει. Και θα έχει και πάλι περιπέτειες με την δικαιοσύνη…Τώρα πόσο καλό είναι για την καριέρα κάποιου να πηγαινοέρχεται στα ανακριτικά γραφεία αυτό μένει να το απαντήσει η ιστορία. Αφήστε που τη σήμερον ημέρα για να μπει κάποιος η κάποια  στο γραφείο ενός καλού ποινικολόγου δεν φτάνουν ούτε 100.000 ευρώ!!!

    Ράνια Αικατερινάρη. Διευθύνουσα Σύμβουλος Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ