• Top Stories

    «Άρωμα» τρομοκρατίας πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΪ: Ποιους «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική (video+pics)

    • NewsRoom

    ΣΚΑΪ βόμβα


    Πλήγμα στη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία επιχείρησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στις 2:37 τα ξημερώματα, στο Φάληρο. Η βόμβα με περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις, ωστόσο, ευτυχώς, δεν προξένησε κανέναν τραυματισμό. Χαρακτηριστικό του πόσο δυνατό ήταν το χτύπημα είναι το γεγονός ότι οι ζημιές φτάνουν μέχρι τον έκτο όροφο του κτηρίου.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, οι δράστες -που κατά πάσα πιθανότητα ήταν δύο- προσέγγισαν το σημείο με μοτοσικλέτα και είχαν τη βόμβα σε σάκο, που τοποθετήθηκε έξω από το κτήριο, στο πεζοδρόμιο απέναντι από την είσοδο, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

    «Άρωμα» τρομοκρατίας

    Από τις πρώτες έρευνες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία συνηθίζει να δρα με παρόμοιο τρόπο και είναι η μόνη που σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι σε θέση σήμερα να πραγματοποιήσει ένα ανάλογο χτύπημα. Τόσο τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού όσο και οι κινήσεις των τρομοκρατών, δείχνουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο την κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

    Οι αστυνομικοί εκτιμούν, επίσης, ότι υπήρχε και ομάδα υποστήριξης. Πιστεύουν ότι αυτοί που τοποθέτησαν τη βόμβα σταμάτησαν στην υπόγεια διάβαση προς το ΣΕΦ σε «τυφλό» σημείο χωρίς κάμερες και εξαφανίστηκαν. Όλα δείχνουν ότι είχαν παρακολουθήσει την περιοχή επί ημέρες, οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες, τοποθετώντας μάλιστα τον εκρηκτικό μηχανισμό με τέτοιο τρόπο, ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς τον Σκάι.

    Από την εξαιρετικά ισχυρή έκρηξη δεν έμεινε το παραμικρό από το μηχανισμό, γεγονός που δυσχεραίνει τη δουλειά των πυροτεχνουργών.

    Η προειδοποίηση

    Της έκρηξης προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον ΑΝΤ1 και στο site Zougla, στη 1:45 τα ξημερώματα. Ο άγνωστος προειδοποίησε για τη βόμβα, επιμένοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

    Το κτήριο, όπου στεγάζεται και η Καθημερινή, εκκενώθηκε άμεσα και αποκλείστηκε ο γύρω χώρος από ισχυρή αστυνομική δύναμη. 

    Η εξαιρετικά δυνατή έκρηξη προκάλεσε αναστάτωση και στην γύρω περιοχή. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο iefimerida ότι πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού τύλιξε το κτήριο, ενώ τα τζάμια έγιναν θρύψαλα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κύμα συμπαράστασης από όλο τον πολιτικό κόσμο στον Σκάι (video+pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεροβασίλη για βόμβα στον ΣΚΑΪ: Τραυματίζεται η δημοκρατία

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ (video ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης)



    ΣΧΟΛΙΑ