• Business

    Αποκλειστικό: Ταμβακάκης, Lapin και Ζαχαρίου χτίζουν τη «νέα Folli Follie»-Ολο το παρασκήνιο

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ- Πρόεδρος και Managing Partner της EOS Capital Partners


    Σε μια κίνηση – έκπληξη  αποφάσισαν να προχωρήσουν κορυφαία στελέχη της αγοράς. Ο λόγος για τους Απόστολο Ταμβακάκη, πρώην τραπεζίτη και επικεφαλής του fund EOS, Σταύρο Παπαϊωάννου ιδιοκτήτη της εταιρείας παιδικών ρούχων Lapin House και Μανώλη Ζαχαρίου, πρώην (εως χθες) στενό συνεργάτη του Τζώρτζη Κουτσουλιούτσου, οι οποίοι ετοιμάζονται να «χτυπήσουν» από κοινού τα εμπορικά σήματα που διαχειρίζεται η παραπαίουσα Folli Follie.  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr, οι τρεις  έδωσαν τα χέρια και θα διεκδικήσουν μαζί την «προίκα» των διεθνών brands που αντιπροσωπεύει η οικογένεια Κουτσολιούτσου, όταν αυτά αναζητήσουν κάποια στιγμή νέα στέγη – κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να αργήσει-. 

    Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησαν κοινή εταιρεία όπου θα εισφέρουν τα κεφάλαιά τους, η οποία θα αποτελέσει το «όχημα» για την υλοποίηση του στόχου τους: τη δημιουργία μιας εταιρείας με ισχυρό χαρτοφυλάκιο διεθνών οίκων. Με άλλα λόγια, μια «νέα Folli Follie». Οι μάρκες που σήμερα ακόμη ανήκουν στην περιουσία της Folli Follie και φιλοδοξούν να αποκτήσουν είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν στον χώρο της μόδας. 

    Η πιο γνωστή απ’ όλες είναι η αμερικάνικη εταιρεία αθλητικών ειδών Nike, η οποία παραμένει η πρώτη επιλογή των νεότερων ηλικιών. Μια άλλη είναι η επίσης αμερικάνικη εταιρεία ένδυσης Juicy Couture, η οποία σύμφωνα με αναλυτές έχει αρκετά περιθώρια ανάπτυξης με την κατάλληλη υποστήριξη. 

    Στην πλούσια γκάμα της Folli Follie είναι επίσης τα παγκοσμίου φήμης καλλυντικά Dolce & Gabanna, η ιαπωνική φίρμα Shiseido και η Max Factor ενώ το χαρτοφυλάκιο «κοσμούν» επίσης μάρκες πολυτελείας όπως οι Ermenegildo Zegna, UGG Australia, Ted Baker, Vilebrequin, Guess Jeans, Scotch & Soda, Calvin Klein Jeans, Franklin & Marshall, G-Star RAW, Samsonite και Technogym. 

    Ο Απόστολος Ταμβακάκης έχει μακρά και επιτυχημένη πορεία σε θέσεις ευθύνης στον τραπεζικό και επιχειρηματικό κλάδο. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων CEO στην Εθνική Τράπεζα και αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Πειραιώς ενώ υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, αλλά και υπεύθυνος της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου Λάτση στην Γενεύη. Σήμερα, ηγείται του EOS fund, ένα επενδυτικό ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών που σκοπό έχει να επενδύει σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης

    Ο Σταύρος Παπαϊωάννου είναι ο δημιουργός της Lapin House, η οποία με αθόρυβες και ουσιαστικές κινήσεις έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή στην ελληνική αγορά παιδικών ρούχων, εκπροσωπώντας τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς οίκους μόδας, μεταξύ των οποίων οι Burberry, Ralph Lauren, Timberland, DKNY, Gucci, Hugo Boss.

    Ο Μανώλης Ζαχαρίου γνωρίζει πολύ καλά την αγορά, καθώς από τον Ιανουάριο του 2011 εως χθές ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στη Folli Follie και ο πιο στενός συνεργάτης του CEO, Τζώρτζη Κουτσολιούτσου. Για τον τελευταίο καποιοι λένε οτι γνωρίζει για το εγχείρημα των 3. O κ. Ζαχαρίου αποχώρησε μόλις χθες απο την FF και φημολογείται οτι θα λάβει ολόκληρη την αποζημίωση του. Στο συγκεκριμένο στέλεχος των Folli έχει επιβληθεί πρόστιμο 70.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της χειραγώγησης της μετοχής, ενώ ο ίδιος είναι ένα από τα εννέα εμπλεκόμενα πρόσωπα που σύντομα θα περάσει την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος διερευνά όλες τις πτυχές της σκανδαλώδους υπόθεσης. Ο κ. Ζαχαρίου, ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στα Folli από τον Ιανουάριο του 2011.  



    ΣΧΟΛΙΑ