• Business

    Σοκ και στην Ελλάδα από την Mercedes-Benz: Από 55.000 ευρώ τα επιβατικά που ανακαλούνται!

    Καλλίγερος

    Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς


    Τρία δημοφιλή μοντέλα περιλαμβάνει η λίστα των 774.000 οχημάτων που θα αναγκαστεί να ανακαλέσει η MercedesBenz ώστε να διορθώσει το λογισμικό που παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. Το πρώτο και φθηνότερο αφορά στο Vito Van με τιμή εκκίνησης από 30.000 ευρώ ενώ αμέσως μετά τοποθετείται η CClass 220d  με τιμή εκκίνησης τις 55.000 ευρώ.

    Του Γιώργου Κ. Ανδρή

    Τέλος πάνω από 60.000 ευρώ κοστίζει η πετρελαιοκίνητη έκδοση της GLC 220d.

    Στην χώρα μας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσα αυτοκίνητα έχουν ταξινομηθεί και κυκλοφορούν επί των ελληνικών δρόμων τα οποία φέρουν το παράνομο λογισμικό αλλά σύμφωνα με την εταιρεία όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο θα καλεστούν ώστε τα οχήματά τους να επισκευαστούν εντελώς δωρεάν.

    Τώρα αν υπάρχουν παρενέργειες από την επισκευή των αυτοκινήτων δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα, πάντως σε πολλές περιπτώσεις από το σκάνδαλο της VW αρκετοί καταναλωτές έχουν αποζημιωθεί.

    MercedesBenz Vito Van 1,6D

    Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών (ΚΒΑ) έχει ενημερώσει επισήμως τη Daimler AG ότι πρέπει να προβεί σε μια ανάκληση του μοντέλου Vito Van με κινητήρα πετρελαίου Euro6 1,6 λίτρου.

    Οι πελάτες θα ενημερωθούν ανάλογα όταν είναι έτοιμη η σχετική αναβάθμιση λογισμικού, η οποία φυσικά θα διενεργηθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για αυτούς.

    To επαγγελματικό όχημα της Mercedes κινεί ο πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρου που αποδίδει 114 ίππους ενώ ο ίδιος κινητήρας μπορεί να αποδίδει και 88 ίππους.

    Το Vito ωστόσο βγαίνει και με «πολιτική» περιβολή που μπορεί να μεταφέρει έως και 9 επιβάτες.

    Η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει αν η ανάκληση θα αφορά και την πολυμορφική έκδοση…

    Οι τιμές για το επαγγελματικό μοντέλο ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ και για το IX από 33.000 ευρώ.

    Mercedes GLC 220D

    Την πετρελαιοκίνητη έκδοση της MercedesBenz GLC θα ανακαλέσει η Daimler καθώς οι γερμανικές Αρχές θεωρούν ότι ο κινητήρας με χωρητικότητα 2,2 λίτρων φέρει το παράνομο λογισμικό.

    Ο πετρελαιοκινητήρας είναι 4κύλινδρος, 16βάλβιδος, χωρητικότητας 2.143 cc, με τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας και ψεκασμό common rail. Στην 220d αποδίδει 170 PS στις 3.000-4.200 rpm και 40,8 kgm στις 1.400-2.800 rpm.

    Οι τιμές διάθεσης του μοντέλου ξεκινούν από τις 60.000 ευρώ!

    Μercedes C-Class 220d

    H διάσημη σειρά CClass επηρεάζεται σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η Daimler αλλά και οι γερμανικές αρχές στην έκδοση 220d η οποία αφορά στην πετρελαιοκίνητη γερμανική πρόταση με κινητήρα 2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 194 ίππους.

    Η τιμή διάθεσης του μοντέλου υπό ανάκληση κοστίζει στην Ελλάδα περίπου 55.000 ευρώ!

    Ιωάννης Καλλίγερος. CEO Mercedes HELLAS

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mercedes-Benz: Τα «μαύρα σύννεφα» ενός τεράστιου σκανδάλου και η «προνομιακή» μεταχείριση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: H Mercedes Benz σε όλη την Ευρώπη ανακαλεί 774.000 diesel ΙΧ. Δείτε ποια μοντέλα είναι



    ΣΧΟΛΙΑ