• Πολιτική

    Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, η Τουρκία περικυκλώνει τα Ίμια

    • NewsRoom


    Αρκετές ώρες από το νέο συμβάν στα Ίμια, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε και προκάλεσε ζημιές σε σκάφος του Λιμενικού, τουρκικά σκάφη συνεχίζουν να παραμένουν στην περιοχή και περιπολούν.

    Όπως αναφέρει το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Τουρκίας Anadolu, οι δυνάμεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος της γειτονικής χώρας βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και συνεχίζουν τις περιπολίες.

    Μάλιστα, για την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στα Ίμια δημοσιεύθηκαν και φωτογραφίες και βίντεο από το Anadolu.

    Σύμφωνα με την τουρκική «Hürriyet» τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας έχουν φτάσει στα 11, ενώ παραπλέουν και 8 ελληνικά.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει μία συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν τα 11 πλοία.

    Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14.45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.

    Παράλληλα, όπως αναφέρουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ το επίπεδο ασφαλείας στα Ίμια βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, μετά το επεισόδιο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Και επίσης γίνεται αναφορά στο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας για το συμβάν στα Ίμια του ελληνικού ΥΠΕΞ και την κλήση του Τούρκου Πρέσβη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ΥΠΕΞ εξέδωσε επιτέλους διάβημα διαμαρτυρίας για τα Ίμια – Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Τούρκος πρέσβης

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ