• AUTO

    Νέο Audi A8: Καινοτόμα δυναμική ανάρτηση που διαβάζει το δρόμο

    Audi


    Μια παγκοσμίως νέα τεχνολογία είναι η δυναμική ανάρτηση του νέου Audi A8, η οποία αποτελεί ένα πλήρως ενεργό σύστημα ανάρτησης το οποίο ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού και την κατάσταση οδήγησης, είναι ικανό να ανεβάζει ή να χαμηλώνει τον κάθε τροχό ξεχωριστά με ηλεκτρικούς ενεργοποιητές, προετοιμάζοντας έτσι το αυτοκίνητο ώστε να αποσβένει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανωμαλίες (λακκούβες) του οδοστρώματος.

    Audi

    Σε συνδυασμό επίσης με το νέο σύστημα pre sense (360 °), το αυτοκίνητο ανεβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου, σε περίπτωση επικείμενης πλευρικής σύγκρουσης, μειώνοντας έτσι τις συνέπειες του ατυχήματος για όλους τους επιβαίνοντες.

    Audi

    Μια άλλη καινοτομία, είναι το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης όλων των τροχών, το οποίο συνδυάζει άμεσης απόκρισης σπορ τιμόνι και κάνει τους πίσω τροχούς να στρέφονται προς την κατεύθυνση του συστήματος διεύθυνσης ανάλογα με την ταχύτητα. Ο χειρισμός του αυτοκινήτου καθίσταται ακόμα πιο δυναμικός και ακριβής με το δυναμικό διαφορικό το οποίο διανέμει ενεργά τη ροπή κίνησης μεταξύ των πίσω τροχών, συμπληρώνοντας τη μόνιμη τετρακίνηση – quattro που είναι πλέον στάνταρ στο νέο Α8.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί η Porsche ανακαλεί 22.000 αυτοκίνητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από 21.846 ευρώ η Mercedes-Benz A160d

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο! Η Maserati το γυρίζει στα ηλεκτρικά!



    ΣΧΟΛΙΑ