• AUTO

    Η «οικολογική ευαισθησία» της BMW


    Έχουμε όλοι συνηθίσει ή καλύτερα καταχωρήσει τα προϊόντα της BMW ως απόλυτα μηχανήματα οδήγησης φτιαγμένα κυρίως για τον πραγματικό οδηγό. Με την πάροδο των ετών, η γερμανική εταιρία εκτός του ότι επενδύει επάνω σε αυτό το χαρακτήρα, επιπρόσθετα κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα για την προστασία του περιβάλλοντος με όσο το δυνατό «καθαρά» αυτοκίνητα. Ποιος είπε λοιπόν πως σπορ και οικολογικό προφίλ δεν μπορούν να συμβαδίσουν αρμονικά; Με αφορμή το παραπάνω δόγμα, πληροφορηθήκαμε πως το BMW Group βραβεύτηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CDP που αλλού στα περιβόητα κατορθώματα του στο νευραλγικό τομέα προστασίας του κλίματος.

    Η βαυαρική φίρμα επιβεβαίωσε τις κορυφαίες ικανότητές της στον τομέα της βιώσιμης διαχείρισης ως κατασκευαστής αυτοκινήτων. Σημειώστε εδώ πως πρόκειται για την όγδοη σερί χρονιά που το BMW Group κερδίζει την κορυφαία κατάταξη ‘A’.

    Το Climate Score της CDP ερμηνεύει το υψηλότερο επίπεδο διαφάνειας στην εφαρμογή μέτρων προστασίας υπέρ του κλίματος. Σε πρώτο ρόλο βρίσκονται η μείωση των ρύπων CO2 αλλά και η απόδοση των μέτρων που αφορούν την κλιματική αλλαγή. Να σας θυμίσουμε εδώ, πως το 2001 το BMW Group δεσμεύτηκε στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ και στη Διακήρυξη για Καθαρότερη Παραγωγή. Και σ’ ανώτερα λοιπόν, σε μια εταιρία που κοσμεί με την παρουσία και τις δράσεις της, το χώρο της αυτοκίνησης…



    ΣΧΟΛΙΑ