• AUTO

    Η… φωνητική καθοδήγηση της Nissan!


    Η συνδεσιμότητα έχει εισβάλλει δυναμικά στη ζωή μας και καθορίζει αρκετές από τις δραστηριότητές μας. Πόσο μάλλον στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία κατά την οποία η σχέση της πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί και ως άρρηκτη. Εάν ρίξετε μια ματιά από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο αυτοκίνητο που πωλείται καινούργιο σήμερα θα διαπιστώσετε πως όλα έχουν την απάντηση στη νέα απαίτηση που αποκαλείται, συνδεσιμότητα. Με βάση τα παραπάνω, δεν αποτελεί έκπληξη ότι σε λιγότερο από ένα μήνα, η Nissan σε συνεργασία με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το Alexa της Amazon, θα επιτρέπει σε ιδιοκτήτες μοντέλων της να έχουν μια εντελώς νέα εμπειρία αλληλεπίδρασης με τα οχήματά τους (σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του NissanConnect στις ΗΠΑ). Υπάρχουν πλέον πάνω από 25.000 δυνατότητες στο Alexa, με αυτή της συνδεσιμότητας της Nissan για το αυτοκίνητο να είναι από τις νεότερες.

    All-new connected car feature will allow some Nissan vehicles to be controlled with Amazon Alexa, a cloud-based voice service. Once it’s enabled and paired with a compatible Nissan vehicle, owners can use voice commands to remote lock/unlock, honk the horn, flash the lights and start or stop the engine depending on the model.

    Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε ορισμένα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα τηλεματικής του NissanConnect. Η ενσωμάτωση του Alexa της Amazon θα απαιτεί από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να έχουν ενεργή συνδρομή στο NissanConnect Services και έναν έγκυρο λογαριασμό στο Nissan Owners Portal, παρόλο που η εφαρμογή NissanConnect Services δεν χρειάζεται να “τρέχει” για να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία. Η Nissan σχεδιάζει να επεκτείνει την τεχνολογία και σε άλλα μοντέλα στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένου του νέου Nissan LEAF μέσω των τηλεματικών υπηρεσιών του NissanConnect EV.

    Πώς λειτουργεί η φωνητική καθοδήγηση του NissanConnect Services

    Μόλις ο κάτοχος του μοντέλου Nissan ενεργοποιήσει και συνδεθεί με έναν έγκυρο λογαριασμό Nissan Owners Portal , μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φωνητικές εντολές για απομακρυσμένο κλείδωμα / ξεκλείδωμα, ενεργοποίηση της κόρνας, άνοιγμα και κλείσιμο των προβολέων, καθώς και εκκίνηση ή διακοπή του κινητήρα, ανάλογα με το μοντέλο.
    Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες μπορούν να πουν “Alexa, ζήτησε από το NissanConnect Services να ξεκινήσει το Murano μου” ή “Alexa ζήτησε από το NissanConnect Services να κλειδώσει τις πόρτες του GT-R μου”. Σε δευτερόλεπτα, το Alexa θα επιβεβαιώσει την αίτημα και το όχημα θα εκτελέσει την εντολή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BMW i3: Από το άγνωστο στη δικαίωση…

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 17 χρόνια χωρίς το κλασικό Mini

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η μεγάλη έκπληξη του Πολυχρόνη Συγγελίδη: Τι δουλειά είχε η Τσαπανίδου στην παρουσίαση του jeep compass;



    ΣΧΟΛΙΑ