Πουλήθηκε ο Αστέρας έναντι 400 εκατ. στους Άραβες

0
Πολύχρονης Γριβέας. Επικεφαλής Αστέρα Βουλιαγμένης

Νέα αναθεωρημένη συμφωνία υπογράφηκε το απόγευμα για την παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης στο αραβικών συμφερόντων Jermyn Real Estate Fund IV μεταξύ του τελευταίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας. Το ΣτΕ είχε κρίνει ως μη νόμιμο το προεδρικό διάταγμα για την ανάπλαση της έκτασης στο πλαίσιο της προηγούμενης συμφωνίας, και γι’ αυτό το λόγο υπογράφεται η νέα που θα είναι συμβατή με τις επιταγές του Συμβουλίου. Παρ’ όλα αυτά το τίμημα τω 400 εκατ. φαίνεται να παραμένει ως έχει.

Η εξέταση της τελικής συμφωνίας θα ολοκληρωθεί από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφασίσει για τη νομιμότητά του αναθεωρημένου ΕΣΧΑΔΑ. Μεταξύ άλλων η νέα συμφωνία προβλέπει την υλοποίηση 13 μεζονέτων με συνολική επιφάνεια 15.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ υπερ-αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του συγκροτήματος μέχρι την έναρξη της θερινής σεζόν του 2016.

Πολύχρονης Γριβέας. Επικεφαλής Αστέρα Βουλιαγμένης
Πολύχρονης Γριβέας. Επικεφαλής Αστέρα Βουλιαγμένης

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Η προς αξιοποίηση έκταση καλύπτει σημαντικό τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι στη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Arion Resort & Spa που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόους, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο. Και το Westin Hotel Athens που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο.

Η έκταση περιλαμβάνει όμορο ακίνητο του ΕΟΤ. Σε αυτό βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αφροδίτη» που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Το «Αφροδίτη» είναι σήμερα κλειστό, με την ανακαίνισή του να υπάρχει στο «πακέτο» αξιοποίησης του συγκροτήματος.

Οι προδιαγραφές αξιοποίησής του προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και την μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες. Η παραλία του Αστέρα καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής, ενώ η παραλία που ανήκει στον ΕΟΤ εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής. Όσον αφορά τη μαρίνα, θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια στον επενδυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here