Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που έχουν βγει κατά καιρούς και έχουν ταχθεί υπέρ του Βαγγέλη Μειμαράκη ή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το χρίσμα της ΝΔ. Ωστόσο, η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου εξέφρασε την πρόθεσή της, να μην πάρει δημόσια θέση υπερ της υποψηφιότητας ενός εκ των δύο.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε πως είναι θετικό το γεγονός ότι και οι δυο υποψήφιοι συγκεντρώνουν καλά χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη στην ανανέωση είπε πως «έχει νόημα και μέσα από το κόμμα».

Απέδωσε μάλιστα την αδυναμία προσέλκυσης στις τάξεις της ΝΔ κατά καιρούς ανθρώπων των επιστημών που μπορούν να προσφέρουν με την γνώση τους στο ότι επιχειρείται ορισμένες φορές να έρθουν στελέχη «φυτευτά» προ των εκλογών και να τοποθετούνται σε θέσεις δίχως εμπειρία, τριβή με το κόμμα ή εισφορά βάση ικανοτήτων.

Η κ. Γιαννάκου τόνισε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι κόμμα δημοκρατικό και να βρίσκεται σε «συνεχή διάλογο ουσίας», εξασφαλίζοντας μέσω της ηγεσίας του τον ανοιχτό διάλογο και την έκφραση των απόψεων χωρίς να γίνεται ανεκτή η απόκρυψη των απόψεων και οι παλινωδίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here