Απίστευτο: Χωρίς θέρμανση στους -12 οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, δίπλα στον σταθμό της ΔΕΗ!

0

Χωρίς θέρμανση έχει μείνει ολόκληρη η πόλη της Πτολεμαΐδας, εξαιτίας βλάβης στις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ, λόγω του πολικού ψύχους που επικρατεί στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, ολικός παγετός κατά την διάρκεια της νύκτας, όπου το θερμόμετρο σκάλωσε στους -17 βαθμούς κελσίου, επηρέασε την λειτουργία δύο διακοπτών μεσαίας και υπερυψηλής τάσης που βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο στον υποσταθμό του ΑΗΣ και που ρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία του δικτύου των 150.000 και 400.000 volt . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί αρχικά εκτός λειτουργίας η 3η μονάδα και στη συνέχεια η βλάβη αυτή να συμπαρασύρει και την λειτουργία της 4ης.

14.000 νοικοκυριά αυτή την ώρα έχουν μείνει χωρίς θέρμανση, με τις θερμοκρασίες στην πόλη να αγγίζουν το πρωί τους -12 βαθμούς κελσίου. Οι δύο μονάδες της ΔΕΗ έδιναν 100 θερμικά Mw για την θέρμανση της πόλης, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας Γιώργος Κάλφας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «αυτή την στιγμή προσπαθούμε να κρατήσουμε τα 50.000 χλμ του δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης σε χλιαρό επίπεδο για να μην πάθουμε ζημιά λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών βάζοντας σε λειτουργία το λέβητα πετρελαίου ισχύος 25 θερμικών Mw και χρησιμοποιώντας τις δεξαμενές αποθήκευσης θερμότητας που διαθέτουμε. Αυτή την ώρα τεχνικοί της ΔΕΗ εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες τόσο στον εξωτερικό χώρο του υποσταθμού που ρυθμίζει τα δίκτυα υπερυψηλής τάσης όσο και εντός του εργοστασίου για την αποκατάσταση του προβλήματος».

Όπως δηλώνουν οι τεχνικοί της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, η επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς θα αποκαταστήσει κατά ένα μέρος την ομαλή λειτουργία της τηλεθέρμανσης στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here