• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Συνέχισε για τέταρτη συνεδρίαση το αρνητικό σερί του Dow Jones

    wall street


    Στο κόκκινο ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, με τους επενδυτές να εκφράζουν με τον τρόπο αυτό τις ανησυχίες τους για την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρέθηκε στο 2,97% ενώ νωρίτερα μέσα στην ημέρα άγγιξε και το 3%, οδηγώντας τη τιμή του δολαρίου σε υψηλά 3 μηνών. Η αύξηση των αποδόσεων συνδέεται με τους νέους φόβους γύρω από τις προθέσεις της Fed και την πιθανότητα να προχωρήσει σε πάνω από 3 αναθεωρήσεις των επιτοκίων μέσα στο 2018.

    Η ανησυχία που προκλήθηκε έφερε για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση τον Dow Jones σε αρνητικό έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 24.448,69 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,06%, την ώρα που  ο Nasdaq υποχωρούσε στις 7.128,60 μονάδες (-0,25%). Αντίθετα, σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο  S&P 500, στις  2.670,29 μονάδες.

    Πάντως και αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στα εταιρικά αποτελέσματα καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να ανακοινώσει τα στοιχεία για το 1ο τρίμηνο. Αυτή την ώρα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της Alphabet, με την μετοχή της μητρικής εταιρείας της Google να σημειώνει άνοδο στην μετασυνεδριακή διαπραγμάτευση, καθώς τα στοιχεία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.



    ΣΧΟΛΙΑ