• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Νέες απώλειες για Dow Jones και S&P, πολύ… «σκληρός για να πεθάνει» ο Nasdaq!

    Wall Street


    Για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση επέκτεινε το ανοδικό του σερί ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, στο καλύτερό του ράλι από τον περασμένο Οκτώβριο, καταφέροντας για δεύτερη συνεδρίαση να αντιδράσει κόντρα στο αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στη Wall Street, έστω και με οριακά κέρδη.

    Αντίθετα, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος.

    Αναλυτικότερα, ο Dow Jones έκλεισε την Πέμπτη στις 25.509,23 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,29%. Ο S&P 500 υποχώρησε στις 2.853,58 μονάδες, με πτώση 0,14%. Αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε στις 7.891,78 μονάδες, με άνοδο 0,04%.

    Η αμερικανική αγορά συνέχισε να επηρεάζεται από τις εμπορικές διαμάχες μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου, χωρίς να μπορέσει να βρει αντίβαρο για μια ακόμα φορά στα επιχειρηματικά ή στις δυνατές επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones οι 14 έκλεισαν ανοδικά ενώ 16 έκλεισαν αρνητικά. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η DowDuPont Inc. (+2,02%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Procter & Gamble  (-1,15%) και η Goldman Sachs  (-1,15%).

    Από τους μεγάλους χαμένους του S&P 500 ήταν οι μετοχές της  Seagate Technology που υποχώρησε κατά 7% έπειτα από την υποβάθμισή της από τους αναλυτές της Goldman Sachs.

    Στα μάκρο της ημέρας, τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 6.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 213.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 4 Αυγούστου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ