• Think Tanks

    Τα σχέδια της Uber για τα ιπτάμενα ταξί: Στόχος από το 2020 να πετάνε πάνω από το Λος Άντζελες

    • NewsRoom
    Jeff Jones


    Η ιδέα των ιπτάμενων ταξί φαντάζει φουτουριστική, αλλά η Uber σχεδιάζει να την εφαρμόσει στο Λος Άντζελες το 2020: Είναι η δεύτερη αμερικανική πόλη, μετά το Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, που έχει επιλεχθεί για να δοκιμαστεί το δίκτυο ιπτάμενων ταξί UberAir.

    Στα σχέδια της Uber είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο ηλεκτρικών οχημάτων που θα πραγματοποιούν κάθετη απογείωση και προσγείωση (τα λεγόμενα eVTOL) και τα οποία θα είναι διαθέσιμα κατά παραγγελία. Όπως γίνεται και με τα ελικόπτερα, τα eVTOL θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται στις ταράτσες κτιρίων και θα μπορούν να καλύπτουν αποστάσεις πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα που “παγιδεύονται” στην κίνηση στους δρόμους του Λος Άντζελες.

    Σύμφωνα με την ανάλυση της Uber, μια διαδρομή 200 μιλίων/ώρα στο Λος Άντζελες μέσω των ηλεκτρικών οχημάτων θα παρέχεται σε ανταγωνιστική τιμή, σε σχέση και με την υπηρεσία UberX, ενώ θα είναι πολύ πιο γρήγορη από ό,τι μια διαδρομή με αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Uber, η διαδρομή από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες μέχρι το Staples Center, που με την υπηρεσία UberX χρειάζεται 1,5 ώρα για να καλυφθεί, μέσω του UberAir θα χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα.

    Στο Λος Άντζελες, η Uber εξετάζει συνεργασία με την Sandstone Properties για την οικοδόμηση εγκαταστάσεων που θα μπορούν να υποστηρίξουν το δίκτυο των αεροσκαφών eVTOL και σχεδιάζει να συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες real estate, εν όψει του πολυαναμενόμενου λανσαρίσματος, όπως είπε η εταιρεία. Πέρα από το Λος Άντζελες, η Uber σχεδιάζει να λανσάρει παρόμοια σχέδια στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ και στο Ντουμπάι.

    Μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες, η Uber θέλει οι εν λόγω υπηρεσίες να είναι διαθέσιμες στο εμπόριο και να χρησιμοποιούνται ήδη από τους κατοίκους του Λος Άντζελες. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσβλέπει σε 10.000 πτήσεις ημερησίως στο Λος Άντζελες, όπως δήλωσε ο Chief Product Officer της Uber, Jeff Holden.

    Άλλωστε, το Λος Άντζελες αποτελεί “εστία” για την αεροδιαστημική δραστηριότητα.

    “(…)Ο δήμαρχος Garcetti έχει αγκαλιάσει την τεχνολογία και την καινοτομία, καθιστώντας το Λος Άντζελες ως κέντρο του μέλλοντος”, είπε ο Holden. “Σε αυτήν την περίπτωση, η τεχνολογία θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του Λος Άντζελες κυριολεκτικά να πετάνε πάνω την άσχημη κυκλοφοριακή συμφόρηση που χαρακτηρίζει την πόλη (…)”.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O Σαουδάραβας Πρίγκιπας Alwaleed bin Talal μετά τη σύλληψη έχασε και 2 δισ. δολάρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το NYC Marathon 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταθερά πάνω από τα 7.000 δολάρια η τιμή του Bitcoin, χωρίς την Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ