• Think Tanks

    «Προ των πυλών» για ανοδική έκρηξη η μετοχή μιας μικρής εταιρείας τεχνολογίας

    • NewsRoom


    ​Οι επενδυτές που επικεντρώνονται σε μετοχές μεγάλων εταιρειών της τεχνολογίας, όπως η Apple, η Google και η Microsoft, ίσως έχασαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με μια μικρή εταιρεία του ίδιου κλάδου που είναι έτοιμη να εκραγεί ανοδικά. Ο λόγος για την Universal Display, της οποίας η μετοχή ακολουθεί την αυξητική πορεία της Qualcomm στη δεκαετία του 1990 και στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000.

    Η μετοχή της Universal Display έχει σημειώσει άνοδο ύψους 582% τα τελευταία πέντε χρόνια, και αυτό ίσως να είναι μόνο η αρχή.

    Η Universal Display και η Qualcomm ανήκουν σε διαφορετικούς τομείς στη βιομηχανία της τεχνολογίας. Η μεν Universal αναπτύσσει και κατασκευάζει διόδους εκπομπής φωτός, αλλά και παρέχει υπηρεσίες στις βιομηχανίες κατασκευής οθονών και φωτισμού. Η δε Qualcomm είναι ηγέτης στις τεχνολογίες 3G και 4G, καθώς και στην ανάπτυξη ασύρματων δικτύων νέα γενιάς.

    Παρά τις διαφορές τους, έχουν ένα κοινό. Και οι δύο εταιρείες κατέχουν δεκάδες πατέντες με τις οποίες εξασφαλίζουν σταθερά δικαιώματα χρήσης από τις βιομηχανίες που τις χρησιμοποιούν.

    Αυτό είναι λοιπόν το χαρακτηριστικό τους που τις κάνει τόσο προσοδοφόρες, κάτι που αποδεικνύεται και από τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

    Αλλά οι περιουσίες των δύο εταιρειών ίσως αλλάξουν σύντομα. Τα αποτελέσματα της Qualcomm, αλλά και τα καθαρά κέρδη-λειτουργικά κόστη, δέχονται αρκετή πίεση από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό διεθνώς, αλλά και από τη δυσκολία να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα χρήσης στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά τους.

    Από την άλλη, τα κέρδη και τα έσοδα της Universal συνεχίζουν να αναπτύσσονται με ζωηρό ρυθμό.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η οικονομική ζημία του Kevin Spacey μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο πλούτος, η φήμη και ο θάνατος!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιράν: Ο παράδεισος της παγκόσμιας σιδηροδρομικής βιομηχανίας



    ΣΧΟΛΙΑ