• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο «κόκκινο» έκλεισε την Παρασκευή η Wall Street – Στο -6,3% βυθίστηκε η μετοχή της Tesla

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδα η Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να συνεχίζουν να δέχονται ισχυρές πιέσεις.

    Παράλληλα, τα στοιχεία γύρω από την αγορά εργασίας έδειξαν πως ο ρυθμός των προσλήψεων στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Αύγουστο, η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 3,9%, ενώ οι μισθοί των Αμερικανών εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 2,9% σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο. Το τελευταίο στοιχείο, ωστόσο, έφερε προβληματισμό στην αγορά καθώς δημιούργησε ανησυχίες για αυστηρότερη νομισματική πολιτική από την Fed.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 25.916,54 μονάδες με πτώση 0,31%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.871,69 μονάδες, με πτώση 0,22%. Ο Nasdaq υποχώρησε στις 7.902,54 μονάδες, με πτώση 0,25%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο  Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,19%, ο S&P με απώλειες 1,03%, ενώ ο Nasdaq, μετά το sell off της Τετάρτης και την αρνητική συνεδρίαση της Πέμπτης, έκλεισε με απώλειες 2,55%.

    Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ξεχώρισε η πτώση κατά 6,3% της μετοχής της Tesla, έπειτα από την παραίτηση του Chief Accounting Officer, Dave Morton αλλά και την παραίτηση της επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Gaby Toledano.



    ΣΧΟΛΙΑ