• ΑΓΟΡΕΣ

    Πτωτικό κλείσιμο για τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με το βλέμμα ξανά στις ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Η έντονη μεταβλητότητα χαρακτήρισε τις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τετάρτη, με τις περισσότερες χρηματαγορές της Ευρώπης να κλείνουν με ήπιες απώλειες.

    Παρά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα βιαστεί να αλλάξει την πολιτική της για τις αγορές ομολόγων, το κλίμα παρέμεινε αρνητικό καθώς οι επενδυτές έστρεψαν ξανά το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ και τις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Άλλωστε στη Wall Street, ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ με την επιβολή δασμών συνεχίζει να προκαλεί πρόβλημα στον Dow Jones, ο οποίος έχει επηρεαστεί από  τις ισχυρές πιέσεις που συνεχίζει να δέχεται τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Boeing.

    Προβληματισμό προκάλεσε και η νέα κρίση στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Βρετανίας, με το Λονδίνο να προχωρά στην απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών ως αντίποινα για τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ.

    Κάπως έτσι,  π Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,15%, στις 374,94 μονάδες, παρά το άλμα 12% που γνώρισε η μετοχή της γερμανικής Adidas.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.132,69 μονάδες, με απώλειες 0,09% ενώ στο Παρίσι ο  CAC 40 υποχώρησε στις 5.233,36 μονάδες, με πτώση 0,18%.

    Αντίθετα στη Φρανκφούρτη ο  DAX 30 ενισχύθηκε στις 12,237,74 μονάδες, με άνοδο 0,14%.

    Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 1,04%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 0,02% χαμηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε πτώση 0,10%.



    ΣΧΟΛΙΑ