• ΑΓΟΡΕΣ

    Μάχη αγοραστών-πωλητών στο ΧΑ γύρω από τις 830 μονάδες

    rio

    Η Γερμανίδα Laura Vargas Koch μάχεται εναντίον της Antonia Moreira στο Τζούντο.


    Με νευρικότητα προσπαθεί να διατηρηθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) στα επίπεδα των 830 μονάδων, με τα blue chips να πρωταγωνιστούν, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι τράπεζες μετά το χθεσινό sell-off.

    Η χθεσινή διορθωτική τάση δημιούργησε έντονους προβληματισμούς, έτσι σήμερα στόχος του Γενικού Δείκτη είναι να διασωθούν οι 830 μονάδες τις οποίες κατάφερε και κράτησε χθες στο τέλος της συνεδρίασης.

    Το πως διαμορφώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση, ήταν απόρροια της πολυαναμενόμενης αλλά άκαρπης έκδοσης του 5ετούς ομολόγου σε συνδυασμό με την μη ύπαρξη νέων καταλυτών, ούτως ώστε να μπορέσει να κινητοποιηθεί η αγορά προς ανοδική κατεύθυνση.

    Στη σημερινή συνεδρίαση, οι αψιμαχίες αγοραστών και πωλητών είναι εν εξελίξει, με το αποτέλεσμα να μην είναι προβλέψιμο. Το διεθνές περιβάλλον σε συνέχεια της απόφασης της Fed για αμετάβλητα επιτόκια και η πορεία των διεθνών αγορών, είναι πιθανό να έχουν στο επόμενο διάστημα αυξημένο βαθμό επιρροής και στο Χ.Α.

    Στο ταμπλό τώρα

    O Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,10% στις 831 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 7 εκατ. ευρώ. O FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,23% ενώ ο τραπεζικός σημειώνει κέρδη πτώση 0,50%.

    Μέτα το χθεσινό -4% του τραπεζικού κλάδου και του -6% της Πειραιώς, η κατάσταση παραμένει οξυμένη, γεγονός που διαφαίνεται από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης όπου οι τίτλοι έχουν αλλάξει αρκετές φορές πρόσημα, κι έτσι η Πειραιώς υποχωρεί 1,22%, η Eurobank στο -0,73%, πτώση 0,46% σημειώνει η Alpha Bank και αμετάβλητη κινείται η ΕΤΕ.

    Στα υπόλοιπα blue chips σημειώνεται ήπια θετική πορεία μετά από τις αρχικές απώλειες, με την άνοδο σε Βιοχάλκο, Coca Cola, Σαράντης, Attica Bank και Αεροπορία Αιγίου να ξεχωρίζουν αφού ξεπέρνα το 1%.

    Στον αντίποδα, πτώση 2% σημειώνει η ΔΕΗ, στο -1,40% βρίσκεται η ΕΧΑΕ, στο -1,30% η ΓΕΚ Τέρνα και στο -1,41% ο ΑΔΜΗΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η friends4media Group εξαγόρασε το Quizdom

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από την απόφαση του ΣτΕ για τους αναδρομικούς ελέγχους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η αντιπολίτευση «καρφώνει» τον Αλέξη Τσίπρα: Πού είδε χαρούμενα πρόσωπα;



    ΣΧΟΛΙΑ