• ΑΓΟΡΕΣ

    4+1 λάθη που κάνουμε στο σούπερ μάρκετ και μας κοστίζουν χρήματα

    σουπερμαρκετ


    Η κλασική στρατηγική όλων σχεδόν των ανθρώπων είναι η εξής: ανοίγουμε το ψυγείο, κοιτάμε τι έχει τελειώσει και τι χρειαζόμαστε, πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και καταλήγουμε στο σπίτι με ένα σωρό πράγματα και έχοντας ξοδέψει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων. Η μέθοδος αυτή, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι η κατάλληλη και τα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι κατά τα ψώνια μας, έχουν μεγάλες επιπτώσεις στο πορτοφόλι μας.

    Επομένως, δείτε παρακάτω ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όταν ψωνίζουμε και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε:

    σουπερμαρκετ

    1.
    Λάθος: Πηγαίνουμε για ψώνια χωρίς λίστα
    Σωστό: Φτιάχνουμε λίστα και την διπλοτσεκάρουμε πριν πάμε

    Το κλειδί εδώ είναι η προετοιμασία των γευμάτων που πρόκειται να μαγειρέψετε μέσα στη βδομάδα. Αν κάνετε στο μυαλό σας ένα πλάνο στο περίπου, τότε θα έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να απομακρυνθείτε από τη λίστα σας και να αγοράσετε σπάνια σνακ ή συστατικά που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ και θα μείνουν στο πίσω μέρος του ντουλαπιού.

    2.
    Λάθος: Πηγαίνουμε για ψώνια πεινασμένοι
    Σωστό: Εάν αφήσετε το στομάχι σας να “επιλέξει” για εσάς, τότε θα πάρετε αχρείαστα πράγματα

    Να τρώτε πάντα έστω ένα μικρό γεύμα πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ. Τίποτα καλό δεν θα βγει αν πάτε για ψώνια ενώ το στομάχι σας γουργουρίζει. Η Lifehacker προτείνει να μασάτε τσίχλα από μέντα ενώ ψωνίζετε, ώστε να μην πέφτετε θύματα των τακτικών μάρκετινγκ των μυρωδιών του καταστήματος (ναι, υπάρχουν τέτοιες τακτικές!).

    3.
    Λάθος: Παραβλέπουμε ή αγνοούμε τις προσφορές
    Σωστό: Τις προσέχουμε και σκεφτόμαστε αν είναι μια καλή προσφορά για το συγκεκριμένο προϊόν

    Οι προσφορές και οι εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ δεν είναι τυχαίες. Τρέχουν σε κύκλους, που μπορεί να είναι για μια βδομάδα, για ένα δεκαπενθήμερο ή για ένα μήνα. Μπορείτε να δώσετε προσοχή στις προσφορές και να δείτε αν σας συμφέρουν, να ενημερωθείτε για αυτές μέσω των ειδικών διαφημιστικών φυλλαδίων και να είστε προετοιμασμένοι για τα προϊόντα που θα έχουν έκπτωση.

    4.
    Λάθος: Αγοράζουμε προϊόντα μάρκας
    Σωστό: Είμαστε πιο ανοιχτοί και δοκιμάζουμε προϊόντα που μπορεί να μην είναι ενός μεγάλου brand

    Ορισμένα προϊόντα δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα που δεν φέρουν το γνωστό εμπορικό σήμα. Κάποια άλλα, όμως, μπορούν να αντικατασταθούν από προϊόντα που δεν ανήκουν σε κάποια μεγάλο brand. Άλλωστε, πολλά σούπερ μάρκετ έχουν τις δικές τους μάρκες που είναι φθηνότερες και πολύ καλής ποιότητας. Μπορείτε να τους δώσετε μια ευκαιρία, ειδικά όταν πρόκειται για καθαριστικά σπιτιού.

    5.
    Λάθος: Κοιτάζουμε στα ράφια που είναι στο επίπεδο των ματιών μας ή πιο πάνω
    Σωστό: Προσπαθούμε να κοιτάμε τα ράφια που είναι πιο χαμηλά

    Εδώ είναι μια λίγο – πολύ γνωστή συμβουλή: τα φθηνότερα προϊόντα συνήθως αποθηκεύονται στα κάτω ράφια, ενώ τα πιο ακριβά αποθηκεύονται στο επίπεδο του οπτικού σας πεδίου. Γιατί; Αν δεν το γνωρίζετε, ο μέσος καταναλωτής ξοδεύει εν αγνοία του περισσότερα, απλώς αγοράζοντας πράγματα που βρίσκονται στη σειρά στο επίπεδο των ματιών του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψωνίζουμε online, πληρώνουμε με αντικαταβολή (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Προσοχή στα ψώνια μέσω Facebook-Τα κόλπα των επιτήδειων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένας επιστήμονας εξηγεί πώς να διορθώσετε τις κακές συνήθειες και να εξοικονομήσετε χρήματα



    ΣΧΟΛΙΑ