• Μετοχές

    Τι «βλέπουν» οι ξένοι αναλυτές για τη μετοχή της Motor Oil


    Σε μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Motor Oil προχώρησαν τόσο η Citigroup όσο και η Bank of America Merril Lynch, μετά τις πρόσφατες εξαγορές που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Η Citigroup, σε έκθεσή της την 31η Οκτωβρίου, μείωσε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 18,5 ευρώ από 23,2 ευρώ και άλλαξε τη σύσταση σε «Sell» από «Buy». Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι οι λειτουργικές αποδόσεις και οι ταμειακές ροές παραμένουν ισχυρές, «105 εκατ. ευρώ για αγορά μίας εγχώριας επενδυτικής τράπεζας και ενός τηλεοπτικού καναλιού δεν ήταν αυτό που είχαμε στο μυαλό μας για την πλεονάζουσα ρευστότητα του ομίλου».

    Η Motor Oil ανακοίνωσε την εξαγορά δύο εταιρειών μέσα σε ένα 24ωρο. Τα 73,5 εκατ. ευρώ αφορούν την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG), για την οποία η Motor Oil σκοπεύει να δώσει τον έλεγχο της εταιρείας σε εταίρο και να μείνει με ποσοστό όχι πάνω από 20% μετά την έγκριση των αρχών. Επίσης, η εταιρεία κατέβαλε 32 εκατ. για την εξαγορά του +50% στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, συμπεριλαμβανομένης και ένεσης ρευστότητας 21 εκατ. ευρώ στον σταθμό.

    Κατά τη Citigroup, το μεγαλύτερο ποσοστό των διεθνών επενδυτών διακρατούν τη μετοχή για τα δυνατά αποτελέσματα στον κύριο κλάδο δραστηριοτήτων της Motor Oil, των ισχυρών ταμειακών ροών, της μελλοντικής επιστροφής κεφαλαίου και της μικρής έκθεσης της εταιρείας στην Ελλάδα.

    Σε έκθεσή της (2/11), η Bank of America Merril Lynch μειώνει τη σύσταση για τη μετοχή σε «underperform» από «neutral» και τιμή στόχο τα 17 ευρώ από 20,9 ευρώ, καθώς οι νέες εξαγορές δεν εμπίπτουν στην κύρια δραστηριότητα της Motor Oil.

    O οίκος επισημαίνει ότι οι νέες εξαγορές αυξάνουν τον καθαρό δανεισμό της εταιρείας κατά 59% στα 288 εκατ. ευρώ, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες ταμειακές εκροές, ιδιαίτερα στο τραπεζικό κομμάτι (IBG) όταν ενοποιηθούν οι ισολογισμοί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Motor Oil: Οι «εκτός λογικής» πωλήσεις μετά την εξαγορά του Alpha και ποιοι θεωρούν τη μετοχή επενδυτική ευκαιρία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Motor Oil: Τι κρύβει η εξαγορά του 50,01% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha – Ρεπορτάζ και παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ