• Μετοχές

    Καλά τα νέα για Εθνική Τράπεζα από τους αναλυτές

    • NewsRoom
    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας


    Στα 0,43 ευρώ/μετοχή διατηρεί την τιμή-στόχο (δείτε εδώ την διακύμανση της μετοχής της ΕΤΕ) για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Alpha Finance, μετά τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η τράπεζα, δίνοντας ταυτόχρονα σύσταση υπεραπόδοσης (outperform).

    Ωστόσο, αν και υπογραμμίζει την πολύ θετική επίδοση της Εθνικής στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι επενδυτές ενδέχεται να αναθεωρήσουν τη στάση τους σε ό,τι αφορά την παραγωγή εσόδων της Τράπεζας.

    Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Pantelakis Securities υπογραμμίζουν ως θετικά στοιχεία την αρνητική δημιουργία μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, την κατάργηση ουσιαστικά του ELA, την ενίσχυση του δείκτη CET1 κατά 30 μονάδες βάσης σε επίπεδο τριμήνου, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων για έκτο τρίμηνο στη σειρά, την υπέρβαση του στόχου για το 2017 και επισημαίνει ότι η Εθνική Τράπεζα είναι σε καλή θέση για να ανταποκριθεί στα τεστ των ρυθμιστικών αρχών (IFRS 9, TAR, TRIM, stress-tests).

    Επισημαίνει επίσης ότι έχει την καλύτερη ρευστότητα στον κλάδο και κορυφαία κεφαλαιακή επάρκεια.

    Η Pantelakis Securities δίνει τιμή-στόχο για τη μετοχή 0,40 ευρώ με σύσταση «overweight».

    Σύσταση «equalweight» και τιμή-στόχο στα 0,4 ευρώ δίνει, από την πλευρά της, η Morgan Stanley.

    Οπως αναφέρει η Morgan Stanley, το τρίτο τρίμηνο ήταν πιο αδύναμο σε επίπεδα κερδών προ προβλέψεων σε σχέση με προηγούμενα τρίμηνα, καθώς οι κινήσεις απομόχλευσης επηρέασαν τα καθαρά έσοδα από τόκους ενώ υπήρξε και εφάπαξ ενίσχυση των λειτουργικών δαπανών.

    Και η Morgan Stanley υπογραμμίζει ότι τα NPEs της τράπεζας μειώθηκαν για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ η Εθνική ξεχωρίζει από τις άλλες ελληνικές τράπεζες λόγω υψηλότερων επιπέδων ρευστότητας.

    Τέλος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας, η Euroxx θέτει την τιμή-στόχο στα 0,42 ευρώ ανά μετοχή, επίσης με σύσταση «overweight».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Έκανε την έκπληξη η Εθνική για τα «κόκκινα» δάνεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Ασφαλιστική: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών 85,9% στο 9μηνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με πωλήσεις δανείων απαντούν οι τράπεζες στα επερχόμενα stress test-Τα σχέδια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ