• ΑΓΟΡΕΣ

    Με πτώση υποδέχθηκε τις ανακοινώσεις της Fed η Wall Street

    Wall street


    Αρνητική ήταν η αντίδραση της Wall Street στην αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, την πρώτη για το 2018 και πρώτη υπό την ηγεσία του Τζερόμ Πάουελς, με τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες να χάνουν τα κέρδη της ημέρας προς το τέλος της συνεδρίασης.

    Η Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να αυξήσει το εύρος του παρεμβατικού επιτοκίου στο 1,5-1,75%, ενώ σημείωσε πως θα ακολουθήσουν άλλες δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

    Η Fed άφησε να εννοηθεί πως θα αυξήσει το εύρος του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου με ελαφρώς πιο επιθετικό ρυθμό τα επόμενα έτη, προκειμένου να ισορροπήσει την κατάσταση στην αμερικανική οικονομία, ενώ η πρόβλεψή της ήταν ότι το 2019 θα χρειαστούν 3 και όχι 2 αυξήσεις όπως υπολόγιζε τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Στους βασικούς δείκτες της Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,18% στις 24.682,31 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 2.711,93 μονάδες, με πτώση 0,18%. Ο
    Nasdaq έκλεισε στις 7.345,29 μονάδες με πτώση 0,26%.

    Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ έδωσε εξηγήσεις για το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica. Όπως είπε η πλατφόρμα αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε έρευνα για το περιστατικό αλλά και για τις εφαρμογές που συνδέονται με αυτή, να περιορίσει την πρόσβαση των developers στα δεδομένα, αλλά και να δώσει στους χρήστες ένα νέο εργαλείο με το οποίο θα μπορούν να βλέπουν ποιες εφαρμογές συνδέονται με τους λογαριασμούς τους στο facebook και να εμποδίζουν την πρόσβασή τους αν το επιθυμούν. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στο +0,77%.



    ΣΧΟΛΙΑ