• ΑΓΟΡΕΣ

    «Λύγισε» στις διεθνείς πιέσεις το Χρηματιστήριο Αθηνων


    Πτωτικά έκλεισε την Τετάρτη, 11 Ιουλίου, το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επηρεάζεται αρνητικά – σε μειωμένο βέβαια βαθμό – από τη διεθνή ατζέντα, ενώ αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τις αβεβαιότητες στο εσωτερικό της χώρας.

    Το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι ιδιαίτερα αρνητικό, κάτι που επηρεάζει και το Χ.Α. Η κυβέρνηση Τραμπ παρουσίασε μια νέα λίστα επιπλέον δασμών αξίας 200 δισ. δολαρίων στα εισαγόμενα από την Κίνα προϊόντα, με το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας να δηλώνει “σοκαρισμένο” από την τελευταία κίνηση των Αμερικάνων, τονίζοντας ότι θα παραπονεθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

    Στο εσωτερικό, το βλέμμα των επενδυτών στράφηκε στην τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία επισπεύθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, πυροδοτώντας τα σενάρια για «τριπλές» κάλπες τον Μάιο του 2019.

    Ο Γενικός Δείκτης ο οποίος κινήθηκε αρνητικά καθ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσίασε απώλειες 1,14% στις 746,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 37,67 εκατ. ευρώ.

    Σε αυτό το κλίμα, από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Eurobank κατέγραψε απώλειες 2,92%, ακολουθούμενη από τη VIOHALCO με -2,88%, την ΕΥΔΑΠ με -2,67%, την ΑΔΜΗΕ με -2,64%, τα ΕΛΠΕ με -2,43% και την Motor Oil με -2,23%.

    Στον αντίποδα, η Jumbo ήταν η μοναδική που κινήθηκε σε θετικό έδαφος, με κέρδη 1,03%, ωστόσο ξεπερνώντας ελάχιστα το 1%.



    ΣΧΟΛΙΑ