• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπιες απώλειες στη Wall Street έφεραν τα αντίποινα της Κίνας και τα νέα εταιρικά αποτελέσματα

    Wall Street


    Η επιστροφή των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας αλλά και μια σειρά νέων εταιρικών αποτελεσμάτων προκάλεσε νέο προβληματισμό στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να παρουσιάζουν μικτή εικόνα. Ο Dow Jones και ο S&P έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος με ήπιες απώλειες, ενώ ο Nasdaq κατάφερε έστω και οριακά να κλείσει με άνοδο.

    Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,18% στις 25.583,75 μονάδες, ενώ ο
    S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,03% στις 2.857,70 μονάδες. Αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε στις 7.888,33 μονάδες, με άνοδο 0,06%.

    Το κλίμα επιβαρύνθηκε από τις ανακοινώσεις του Πεκίνου, το οποίο θα επιβάλει δασμούς 25% σε αμερικανικές εισαγωγές ύψους 16 δισ. δολαρίων, βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρο το πετρέλαιο και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Ωστόσο, η κύρια αιτία των απωλειών είχε να κάνει με τα αποτελέσματα της Disney, τα οποία δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των επενδυτών αλλά και σε αυτά της Snap, η οποία παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα είδε τους ημερήσιους χρήστες του Snapchat να πέφτουν για πρώτη φορά κατά 2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή της Snap έκλεισε με απώλειες 0,12% ενώ αυτή της Disney υποχώρησε κατά 2,21%.

    Πάντως, το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν για δεύτερη ημέρα στραμμένο στην Tesla και την απόφαση του Elon Musk να αποσύρει τη μετοχή από τη Wall Street, μόλις φτάσει τα 420 δολάρια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, τα tweets του Musk που προανήγγειλαν την απόφαση βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο της SEC (Securities and Exchange Commission). Η τιμή της μετοχής υποχώρησε την Πέμπτη κατά 2,4% καθώς η έλλειψη λεπτομερειών έφερε ανησυχία στους αναλυτές για το πλάνο του Musk και τη βιωσιμότητα της κίνησής του.



    ΣΧΟΛΙΑ