• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έβαλε στον «πάγο» την Guardian Trust

    • NewsRoom


    Την προσωρινή αναστολή της άδειας λειτουργίας της εταιρείας Guardian Trust Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ αποφάσισε χθες, Δευτέρα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με την απόφαση να έχει άμεση εφαρμογή. Μια απόφαση που βασίζεται στα ευρήματα που προέκυψαν από ελέγχους της ρυθμιστικής Αρχής και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν να κάνουν με ταμειακό έλλειμμα περί το 1,5 εκατ. ευρώ.

    Μετά τις εξελίξεις αυτές, αναμένεται, πιθανότατα άμεσα, να διοριστεί Ειδικός Εκκαθαριστής και μέσα στις επόμενες εβδομάδες να δοθούν απαντήσεις για το ακριβές μέγεθος της «τρύπας» που φέρεται να υπάρχει, καθώς και ο αριθμός των επενδυτών οι απαιτήσεις των οποίων έχουν μείνει ακάλυπτες, καθώς ο Ειδικός Εκκαθαριστής υποχρεούται, μέσα σε 20 ημέρες από την επίδοση του διορισμού του, να καλέσει τους δικαιούχους πάσης φύσεως απαιτήσεων να του αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους.

    Εως την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, είναι προφανές ότι δεν θα διενεργούνται χρηματιστηριακές πράξεις μέσω της Guardian Trust Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

    Σύμφωνα με την τελευταία σχετική λίστα του ΧΑ, η Guardian Trust βρίσκεται στην 33η θέση βάσει μηνιαίου τζίρου, με μερίδιο αγοράς 0,13%.

    Η Guardian Trust Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1998, διατηρεί γραφεία στην οδό Ερμού και κατατάσσεται στην 33η θέση με βάση τα μερίδια των μελών της χρηματιστηριακής αγοράς.



    ΣΧΟΛΙΑ