• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Η Coca Cola έσωσε και πάλι τον Γενικό Δείκτη από τη νευρικότητα


    Η νευρικότητα ήταν το στοιχείο που κυριάρχησε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη, μετά από πολλές εναλλαγές προσήμου, να καταφέρνει  τελικά να κλείνει σε θετικό έδαφος. Στον αντίποδα, ο τζίρος παρέμεινε για μία ακόμα συνεδρίαση στα χαμηλά, στα επίπεδα των 55 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως η ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα την τελευταία εβδομάδα υποχώρησε σημαντικά, με τον μέσο ημερήσιο όγκο των τελευταίων 5 ημερών να υποχωρεί στα 51,5 εκατ. ευρώ, έναντι 82,7 εκατ. ευρώ του μέσου τζίρου των τελευταίων 20 ημερών.

    Το σήμα για την επιστροφή σε θετικό έδαφος έδωσε για μια ακόμα συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα η μετοχή της Coca Cola HBS. Πάντως, αρχής γενομένης της επόμενης εβδομάδας, οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στα εταιρικά αποτελέσματα για το δ΄τρίμηνο. Βέβαια, στο επίκεντρο θα παραμείνει, μέχρι τουλάχιστον τα μέσα της εβδομάδας, και η ένταση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 846,07 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,38%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,3 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 29,1 εκατ. μετοχές.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 2,09%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 3,27%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 0,02%.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 0,89%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,08%. Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες Τροφίμων και Ποτών (4,23%) και Υγείας (+1,60%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,99%) και Τραπεζών (-0,92%).

    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews που καταγράφει τις μεταβολές στην περιουσία βασικών μετόχων εισηγμένων εταιρειών, o Απόστολος Βακάκης κατάφερε να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη της ημέρας, με 15,9 εκ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκε ο Ευάγγελος Στασινόπουλος που είδε τις απώλειες του να ανέρχονται σε 8,3 εκατ. ευρώ.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola HBS (+4,31%) και της Jumbo (+2,85%).

    Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του Σαράντη (-2,34%) και της Βιοχαλκο (-2,16%).

    Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (10 εκατ. μετοχές) και της Alpha Bank (5,3 εκατ. μετοχές).

    Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (10,5 εκατ. ευρώ) και του ΟΤΕ (9,6 εκατ. ευρώ).

    Ανοδικά κινήθηκαν 61 μετοχές, πτωτικά 55 και 120 παρέμειναν σταθερές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ