• Πολιτική

    Τόσκας για επίθεση σε Τσατάνη: Οι αστυνομικοί φυλάσσουν πρόσωπα όχι τα σπίτια και τα γραφεία τους!

    • NewsRoom
    Τόσκας

    Νίκος Τόσκας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    “Οι αστυνομικοί διατίθενται για την ατομική ασφάλεια των προσώπων και όχι για τα σπίτια ή τα γραφεία τους… Η φύλαξη επίσημων προσώπων δεν είναι πολιτική, αλλά αστυνομική απόφαση”. Τάδε έφη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με αφορμή όσα κατήγγειλε η εισαγγελέας Τσατάνη για την αφαίρεση των αστυνομικών φρουρών της λίγες μόλις μέρες πριν από τη βομβιστική επίθεση σε βάρος της.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=vph06zCM-ME

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τόσκας, γίνεται αγώνας κατανομής δυνάμεων μπροστά σε όλα τα θέματα που διαχειρίζεται η αστυνομία και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συνεννόηση με τις δικαστικές Ενώσεις “για να δούμε πού υπάρχουν ανάγκες, γιατί εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποια υπόθεση ασχολείται ο κάθε δικαστικός”.

    Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, δεν γίνεται να διατεθούν 4.000 αστυνομικοί για να φυλάσσουν επίσημα πρόσωπα, μπορεί να χρειάζονται μόνο για ένα 20 αστυνομικοί,  θα μιλήσουμε με τις δικαστικές Ενώσεις για το ποιους δικαστικούς θα πρέπει να προφυλάξουμε, αλλά θα πρέπει να διατεθούν εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

    Ο κ. Τόσκας επιβεβαίωσε ότι η εισαγγελέας υπέβαλε αίτηση για να της χορηγηθεί εκ νέου φύλαξη, αλλά δεν είχε συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή! “Όπου έχει γίνει κάποιο λάθος, προφανώς επανεξετάζεται”, ήταν το σχόλιό του για όσα κατήγγειλε η εισαγγελέας σχετικά με τη φύλαξή της.

    Διαβάστε ακόμη: Πυρήνες Φωτιάς: Γι’ αυτό χτυπήσαμε την Τσατάνη -Επανεμφάνιση με “τυφλές” απειλές κατά δικαστών

    Μη χάσετε!

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     



    ΣΧΟΛΙΑ