• Business

    Christopher Egleton: Δεν μας αποθαρρύνει μια μικρή καθυστέρηση!

    Christofer Engleton . Επικεφαλής Minoan Group


    Καθυστέρηση στην καθυστέρηση… “εισπράτει” η εταιρία Minoan Group, για την επένδυση που πρόκειται να υλοποιηθεί “Θεού θέλοντος και δικαστηρίου επιτρέποντος” στην περιοχή Κάβο Σίδερο στη Σητεία της Κρήτης. Ομως, παρ΄όλα τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο τους…ο “επιμένων νικά” και το 2019, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η χρονιά που θα ανοίξει τις πύλες του το πολυτελές τουριστικό θέρετρο.

    Πιο αναλυτικά, αναβλήθηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση της προσφυγής κατά της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση της εταιρίας Minoan Group στην περιοχή Κάβο Σίδερο στην Κρήτη. Η ακροαματική διαδικασία είχε προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου και οι εκπρόσωποι της εταιρίας Minoan, αρχικά, είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους για την ημερομηνία αυτή, δηλώνοντας ότι ήταν ενδεικτική “της σημασίας που δίνεται στην ενθάρρυνση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα”.

    Ομως, όσον αφορά στην καθυστέρηση, ο πρόεδρος της Minoan Group, Christopher Egleton, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του “η διαδικασία αναβάλλεται για τη συντομότερη δυνατή ημερομηνία μέσα στο νέο δικαστικό έτος. Πρόκειται”, όπως είπε, για “μια πολύ μικρή καθυστέρηση”.

    Το πράσινο φως για την επένδυση έδωσε πέρυσι ευνοϊκό ΠΔ, αντίστοιχο συγκατάθεσης προσχεδίου, που αφορούσε την ανάπτυξη πολυτελούς πεντάστερου resort και 2 γηπέδων γκολφ στην Κρήτη, ωστόσο εν τω μεταξύ έγιναν 2 προσφυγές κατά του πρότζεκτ.

    minoan_group_0

    “Η Minoan είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει τους επενδυτές της ότι οι έχουν κατατεθεί παρεμβάσεις υπέρ του κύρους του Προεδρικού Διατάγματος, από την εταιρία, το ίδρυμα, τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, την τοπικη αυτοδιοίκηση της Σητείας και διάφορες τοπικές επιχειρηματικές οργανώσεις, οι οποίοι δηλώνουν τη στήριξή τους στο πρότζεκτ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Egleton, η επένδυσή μας θεωρείται στρατηγικά σημαντική λόγω των πλεονεκτημάτων που θα φέρει στην Ελλάδα και την τοπική κοινότητα. “Με το αποτύπωμα της κατασκευής να είναι μικρότερο από 0,4% και με την ύπαρξη σχεδίου βιωσιμότητας, η επένδυση θα είναι εξαιρετικά φιλική στο περιβάλλον. Η εταιρία διατηρεί την αισιοδοξία της σχετικά με το αποτέλεσμα της ακροαματικής διαδικασίας και με την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία έχει επικυρώσει 2 φορές ήδη ότι το ΠΔ έχει νομική βάση”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/den-imaste-kleftes-ti-ipe-o-leventis-kritikos-kiriakos-mamidakis-se-tilefonima-se-ipallilo-tou/58177

    ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/simfonia-tin-cosco-ine-mono-kefali-tou-drakou-lei-o-kinezos-presvis/58154



    ΣΧΟΛΙΑ