• Top Stories

    Η Μέρκελ «αδειάζει» τον Β. Σόιμπλε: «Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενωμένη»

    Μέρκελ

    Α. Μέρκελ


    Απάντηση στις προειδοποιήσεις του υπουργού της, Β. Σόιμπλε, έδωσε την Πέμπτη η Άγκελα Μέρκελ, «αδειάζοντας» τον επικεφαλής της γερμανικής οικονομίας για τις απειλές του περί Grexit. Ταυτόχρονα πάντως, η καγκελάριος της Γερμανίας ξεκαθάρισε πως όλα τα κράτη μέλη του ενιαίου νομίσματος οφείλουν «να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους».

    «Για εμένα δεν υπάρχει θέμα δύο ταχυτήτων εντός της ευρωζώνης», τόνισε η κ. Μέρκελ. «Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία. Και αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης».

    Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη.

    Παράλληλα, οι δηλώσεις της κ. Μέρκελ στρέφονται και εναντίον των απόψεων της νέας αμερικανικής ηγεσίας και κυρίως του νέου εκπροσώπου των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Τεντ Μάλοχ είχε υποστηρίξει πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει μόνη της την έξοδο από την ζώνη του Ευρώ.

    Πάντως, ο αμερικανός οικονομολόγος «επιτέθηκε» εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή τη φορά μέσω δηλώσεών του στον βρετανικό Guardian. Όπως δήλωσε, στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι η παράκαμψη των ευρωπαϊκών θεσμών προς όφελος των διμερών σχέσεων με τα κράτη – μέλη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Die Welt: Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης αν διεξάγονταν αύριο εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος δηλώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την απουσία του Γ. Χουλιαράκη από το Euroworking Group

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η σκληρή αλήθεια του W. Buiter της Citi: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ένα χρόνιο χάλι»



    ΣΧΟΛΙΑ